Peter Pan Folketeatret St. Scene 12.10. 2017

Peter Pan i rap ny udgave på Folketeatret

 

Jens Bom, Mille Gori og Michael Slebsager i ‘Peter Pan’ på Folketeatret (tegn.: Claus Seidel)

NOGET I LUFTEN

Peter Pan i rap ny udgave på Folketeatret

Dramatiker: J.M. Barrie. Bearbejdning og instruktion: Moqi Simon Trolin. Scenografi: Julian Toldam Juhlin. Komponist Anders Ortmann. Medvirkende: Michael Slebsager, Mille Gori, Lars Bom, Christel Stjernebjerg, Ole Boisen, Anne Vester Høyer, Kristian Boland, Stina Mølgaard, Ena Øster Bendtsen og Hanne Gjerstad Henrichsen.

’Peter Pan’ spiller på Folketeatret indtil 3. december og på turne fra 1.februar til 11.april. Varighed to timer inkl. Pause.

****

EN drøm. Et kik ud af kvistvinduet i det lille børneværelse, og dér kommer Peter Pan flyvende og lander på taget for at invitere Wendy med ud til det fortryllede land, ønskeøen, hvor han holder til sammen med sine forældreløse venner. Sådan begynder eventyret, stemt beroligende i gang af en skovklædt Tine Vitkov med en solo på basklarinet. Folketeatret fortæller det sjovt og frækt, men også poetisk og skørt i bevidstheden om, at børn anno 2017 har et frisprog, der er uden mange hæmninger. Og en veludviklet visuel fantasi.

ACTION er adgangen. Action og billeder.

DÉR er scenografen Julian Toldam Juhlin leveringsdygtig. Den besynderlige yngling, der sidste sæson fik ’Svantes viser’ til at gro i en duft af blomster og fuglekvidder på Nørrebro Teater – vi kaldte ham i anmeldelsen ’en moderne Hieronimus Bosch’ – selv en 30-årig knægt, der lod sig flytte land og rige rundt forrige sommer udstillet i en montre som den evige jomfru og på spørgsmålet om, hvad der var hans egen seksualitet, svarede: ’Det er jeg ikke afklaret med. Det er sjovere at kikke på en fugl, der ikke ved, hvad den er.”

SÅ flyvende og luftigt får han også de glemte børn, Peter Pans venner til at dukke ud af træer og buske, og skov, himmel, sol og måne til at lyse i de regnbuens farver, der passer ham, og som holder drømme om evigt liv og forvandling i live.

ACTION og billeder. Iscenesætter Moqi Trolin hamrer Lars Boms Kaptajn Klo i hovedet på os som en Frankensteins monster, vaklende frem på brandrøde plateaustøvler. Han mejer Ole Boisen – Klos  Sancho Pansa eller Leporello eller hvad vi nu skal kalde den klassiske stik-i-rend dreng for her, Smisk er blevet hans navn… mejer ham ud som en bortløben, overvægtig straffefange fra Sing Sing. Han får Michael Slebsager, drengen med voksenstemmen, til at ligne en tropsfører hos KFUM-spejderne, ild i røven, men uskyldsren i afvisningen af kys fra Wendy, for hvad er nu kys for noget? Hun kan få en rød flamingo-dukke. Der lyder i lille lattergrynt fra børn i salen. Skvatmikkel! For sød er hun jo, Mille Gori, der har rollen. Så hvidklædt som familien, hun stikker af fra, da eventyret begynder.

ACTION og billeder. Peter Pan er blevet forsynet med en skygge, Klokkeblomst, en uforskammet ballet- og badutspringer, Christel Stjernebjerg hedder væsenet, der ikke taler, men grynter sine svar som et vissent ekko af en forkølet frø, men er en luftartist af de mest vævre, svær at fastholde som skygge af samme grund, ustandselig i angreb og forsvar og på vej mod sufitterne. Vi bliver i programmet belært om navnene på glimrende lys- og lydfolk, men hvem fortæller os, at en mand ved navn Troels Frydensberg holder Stjernebjergs liv i hænderne som den, der udfærdiger og beregner, afprøver og sikrer tovenes og taljernes funktion og trapezens bærekraft? Manden er til daglig i en ledende rolle på Bellevue Teatret, men også eksperten, der hales ind, når noget og nogen skal i luften over scenen på andre teatre.

ACTION og billeder. De forsvundne børn Stump, Bomuld og Trutte, så grønne som et bundt avocadoer og veltalende snakkehoveder. Stina Mølgaard, Hanne Gjerstad Henrichsen og Ena Øste Bendtsen, den sidste med replikker så skarpe og spidse som knappenåle. Den hvide familie i det lille hus som skræddersyet ud af en engelsk comedy-serie: Kristian Boland og Anne Vester Højer som far og mor.

EFTERÅRSFERIE-start på Folketeatret. Og videre deruda’ mod jul. Og utrætteligt (forhåbentlig) videre på turné i foråret.

gregersDH.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *