Krash og Chopin Dansk Danseteater på Takkelloftet 23.1. 2019

Nykoreograferede repremierer på Dansk Danseteaters 'Krash' og 'Chopin danser'

 

‘Crash’ på Takkelloftet (Foto: Henrik Stenberg)

KRASH OG

CHOPIN

Nykoreograferede repremierer på Dansk Danseteaters ’Chopin danser’ og ’Krash’

Koreografer: Tim Rushton og Alessandro Sousa Pereira. Komponister: Chopin og Turkman Souljah. Medvirkende: Dansk Danseteaters dansere.

’Krash’ og ’Chopin danser’ spiller på Operaens Takkelloftet indtil 27. januar. Derefter på danmarksturné fra 31.1. – 26.3. 2019, som begynder i Hjørring og slutter i Aalborg.

****

STØRRE modsætninger kan man dårligt tænke sig. To korte dansedramaer, det ene til Chopinmusik, intenst, vemodigt, tænksomt, stiligt. Det andet et drøn af rytme og danset som et blodskudt ritual i det brasilianske.

DET første er i slægt med den ’Chopin danser’, vi så i sommeren 2017 i Operaens foyer til levende klaverledsagelse. Nu en række båndede klavernumre og ny koreografi i en idé, der kredser omkring Chopins død i Paris som 39-årig, syv dansere gruppe- og parvis i intenst, langsom og alvorsfuld fremfærd. Vi hører skuespilleren Charlotte Munck læse korte citater ind imellem af forskellige forfattere, der fortæller om Chopins begravelse¸ især en øjenvidneskildring hænger udtryksfuldt sammen med de dansede kommentarer. Tim Rushton – teatrets nu afgåede leder – er mester for det lille Chopin-drama.

EFTER pausen en anden snak: Alessandro Sousa Pereiras hamrer dunkende rytmer i hovedet på os. Elektronisk præpareret og af og til med ekko-effekter. danserne er på gulvet som var de i en eksotisk disco club i Dantes Inferno, gruppescener afvekslende med solo-numre, kraftfuldt mænd de seks, en enkelt uforfærdet kvinde – på Det Kgl., hvor ’Krash’ var på repertoiret i 2015, havde Ida Prætorius fornøjelsen. På Takkelloftet i aftes var der amerikanske Emely Nicolaou.

DE to stærke dansescener sendes på turne efter nogle dage på Takkelloftet og slutter på Aalborg Teater den 26. marts.

gregersDH.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *