Jul i skilsmisseland Edison Teatret 11.12. 2018

Juleaften set af næste generation i kikkert fra et værtshus

Kristian Grumme Nielsen, Andreas Dittmer, Thea Kastberg og Karl Johan Jandorf (Tegn.: Claus Seidel)

HALLO FAR OG MOR!

Juleaften set af næste generation i kikkert fra et værtshus.

Manuskript og iscenesættelse: Tamara Rugaard Mathiesen og Frederik Villads. Medvirkende: Kristian Grumme Nielsen, Thea Kastberg, Andreas Dittmer og Karl Johan Jandorf (musiker).

’Jul i Skilsmisseland’ har haft urpremiere på Teater Momentum i november. Spiller i resten af denne uge på Edison Teatret og 27.-29. december på Mungo Park i Allerød. Varighed: 1 t 5 min.

**

TEATER til tiden! Vi er midt i december. Og dér sidder tre unge og gnækker over familieprojektet ’juleaften’. Vi tror ikke mange sekunder på, at de for alvor har problemer med dét projekt. De drikker bajere, spiller bingo, hygger sig med lidt musik og kærester lidt forsøgsvis. Det er deres forældre, der har problemerne, men de har læsset dem grundigt over på de tre stakler Simon, Vera og Mathias. Så grundigt, at tre livsglade halvvoksne teenagere ikke kan bestille meget andet end at snakke om forældrenes skilsmisse, om hvem, der skal være hos hvem juleaften, hvem der er skyld i hvad, far eller mor, og hvorfor. Om forældrenes nye partnere, de kan li’ eller ikke li, om bedsteforældrene, det er synd for. Hvor kede de i det hele taget er af al familierodet. Navnlig når det nu er juleaften.

DET er et glimrende emne. Vi balancerer livligt på en kant mellem revy og socialterapeutisk kursusøvelse. Men det falder som drama-komedie ret meget fra hinanden undervejs. De bedste øjeblikke er de telefonsamtaler, de unge fører med et par af forældrene. Hvor dårlige undskyldninger hos en far vakler af sted på krykker, når han skal smyge sig uden om forpligtelser juleaften. Og hvor ubehjælpsomme bønner lyder fra en mor, der forgæves tigger om bare et kort besøg af datteren på den hellige aften. Vi hører kun forældrenes stemmer. Henrik Prip er faren, Bodil Jørgensen moren. Det er i de samtaler, der rykker noget centralt og livsnært. Noget der fortæller om forståelige og genkendelige små rystelser mellem generationer.

EN historie om en af drengene, der har gjort sin kæreste gravid, virker påklistret. Ligesom nogle snusfornuftige voice over-bidrag indtalt af Helle Joof gør det. De tre unge spilles sympatisk af Kristian Grumme Nielsen, Thea Kastberg og Andreas Ditmer.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *