Erasmus Montanus’ Østre Gasværk Teater 19.1. 2019

'Erasmus Montanus' er flyttet fra Århus til København. Køb midterpladser I Østre Gasværk, hvis du vil have fuldt udbytte.

Lars Brygmann, Anders Baggesen, Zaki Yussef, Sofie Nolsøe, Bjarne Henriksen og Andreas Jebro i ‘Erasmus Montanus’ (tegning: Claus Seidel)

 

 

ERASMUS

ER I BYEN

Den Reumert-belønnede fortolkning af ’Erasmus Montanus’ er flyttet fra Århus til København. Køb midterpladser i Østre Gasværk, hvis du vil have fuldt udbytte.

’Erasmus Montanus’ spiller på Østre Gasværk Teater indtil 9. februar. Varighed: 1 t.35 min. uden pause.

’Erasmus Montanus’ er overflyttet fra Aarhus Teater til Østre Gasværk Teatret i København. Det er en oplagt idé. Christian Lollikes iscenesættelse af Holbergs klassiker i Gehrt og Grarups scenografi og med Andreas Jebro i titelrollen er fremragende. Den fik en Reumert som Årets bedste forestilling i 2018 og fortjener at blive set også i hovedstaden.

Men vi tilråder folk, der i de kommende dage køber billetter til ’Erasmus Montanus’, at sikre sig billetter midtfor i rummet. Forestillingen er nemlig overført i den kukkassemodel, den er blevet spillet i på Aarhus Teater med så stort held. Men i Gasværket betyder det, at du på yderpladserne i begge sider af Gasværket kun kan se godt halvdelen af sceneriet.

Det er en overraskende disposition i betragtning af de muligheder, der har været for at åbne scenen og spille ’Erasmus’ i Gasværkets vidt favnende dimensioner.

Forestillingen går på Gasværket indtil den 9. februar. Vil man have beskrevet og uddybet dens kvaliteter, kan man her på bloggen læse vores femstjernede anmeldelse fra premieren på Aarhus Teater 10.2. 2017. Her nøjes vi med at bringe Claus Seidels tegning, der er blevet til fra en midterplads i Østre Gasværk.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *