‘Nykøbing F Revyen 2017 8.6. 2017

Hyggerevy med enkelte perler i årets Nykøbing F Revy 2017

Flemming Krøll, Palle Hebsgaard, Pernille Schrøder og Asger Reher i Nykøbing Falster Revyen 2017. (Tegning: Claus Seidel)

SNAPSE

OG

DET IMELLEM

Hyggerevy med enkelte perler i årets Nykøbing F Revy.

Tekster: Forskellige forfattere. Iscenesættelse: Flemming Krøll. Instruktion og koreografi: Susanne Breuning. Scenografi: Niels Secher. Kostumer: Henrik Børgesen. Kapelmester: Mickey Pless. Medvirkende: Pernille Schrøder, Lisbeth Kjærulff, Asger Reher, Pelle Hebsgaard og Flemming Krøll.

Nykøbing F Revyen 2017 spiller i sommermånederne i Nykøbing Falster frem til slutningen af august. Varighed: ca. 2½ time.

****

DER er tre numre med Thyra Frank, ældreministeren, i årets Nykøbing F-revy. Hun er skydeskive i alle landets revyer i øjeblikket. Men tre i samme revy er ca. to for mange. Både i første og anden afdeling af revyen optræder Asger Reher som Thyra. Det første nummer hedder ’Hvad laver jeg her?’ Det andet ’Er det her?’ Vi har forstået, at den arme, søde dame har svært ved at finde ud af, hvorfor hun er blevet minister. Eller har hun? Måske nyder hun jobbet, Måske også at være skydeskive. Hun ser sådan ud.
Nu er hun altså ældreminister. Så hun passer fint i en tendens i flere af landets revyer i år. De ældre som emne. Også i Nykøbing. Pernille Schrøder som en mor, der maser i hælene på sin søn, der er til jobsamtale hos en direktør, og spolerer sønnens chancer ved at chikanere direktøren sønder og sammen med sin anmassende bedreviden.
Og Pelle Hebsgaard i revyens morsomste nummer ’Stangen’, der handler om en gamling, hvis kone synes, han kunne give temperaturen i ægtesengen et skud ved at begynde at gå til et AOF-kurses i pole-dans. De får rejst en stang i soveværelset, og der er ingen grænser for de øvelser, Hebsgaard foretager i den stang med livet som indsats.

REVYMUSIK

Det er klart, at seksuallivet også i andre aldersklasser får sin bekomst, men når man nu er ved, hvad der forældes, tager man også lige fat i revymusikken: Kunne den peppes op?
Det bliver den så i Rasmus Krogsgaards ’Lidt go’ musik’, hvor alle medvirkende folder sig ud: Især Lisbeth Kjærulff, der foreslår opera som revyfornyelse og drøner ’O sole mio’ ud, og Pernille Schrøder, der scat-synger jazz, så det står om ørerne på os. Og Asger mener, at det er revyteksterne, der trænger til fornyelse, hvorfor han synger Livas og PH’s ’Glemmer du’ i ny version: ’Klemmer du’.
Det politiske går selvfølgelig som en spæd kerne gennem revyen, selv om de medvirkende starter revyen med at proklamere, at vi nok skal slippe for al verdens ufred og skandaler. Flemming Krøll har en grotesk udlevering af Donald Trump som reality star. Og Mette Frederiksen og Thulesen Dahl – Mette og Tulle – danser pardans – i øvrigt et af de numre, hvor instruktøren Susanne Breuning sætter søde dansetrin til Lisbeth Kjærulff og Hebsgaard i clinch.
Mange numre ligger i det afslappede hyggehjørne eller de forventede emner. Det er snapse og det imellem. Et nummer om Post Nord, et om hospitals-overbelastning, et med Pernille Schrøder i Lars Løkke-mundering om en mand, alle vil vælte, men ikke kan vælte, fordi det er svært at vælte en mand, der allerede ligger ned. Et om en grotesk brugtvognhandel, der ender med, at den stakkels kunde Flemming Krøll bliver tilbudt en brugt F16-jager. Og et om et aldrende ægtepar – Krøll og Schrøder – der gnægger sig igennem indkøb i Føtex.
Heldigvis så nogle perler, der går originale veje:
En Vase&Fuglsang-monolog i munden på Lisbeth Kjærulff. Den handler om Breaking News, har titlen ’Knækkede nyheder’ og piller i en strøm af tale alle engelske gloser ud, så det danske sprog står lemlæstet tilbage. En fin og underholdende blotlæggelse af det danske sprogs turbulente forvandling i disse år.
Og i en anden genre, hvor Carl Erik Sørensen er ophavsmanden. ’Her i mit bed’ hedder nummeret. Asger Reher sidder som havenisse og luner sig med den fred, han har i i sit rosenbed. Ingen til at forstyrre. Ikke noget, man behøver blande sig i. Ingen, der stiller krav.
Et sagtmodigt lille billede på danskeren, der hytter sig i denne urolige verden.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *