'Når krybben er tom' Café Liva 2.12.2015 Anm.

Plakaten til Café Liva-revyen ‘Når krybben er tom’ (Tegning: Ole Fick)

 

 

 

STJERNESJOVT

 

I

 

CAFÉ LIVA

 

 

’Når krybben er tom’ på Café Liva er årets frækkeste, sjoveste og mest talentfulde juleforestilling.

 


Tekster og medvirkende: Jacob Morild, Lone Rødbro og Tom Jensen. Musik: Thomas Pakula.

’Når krybben er tom’ spiller indtil 19.12. på Café Liva i Nyhavn.

******


EN opfordring: Send Folketingets kulturudvalg hen i Nyhavn og se årets julerevy. Så kan det være, de gode medlemmer kommer til at bide sig i læben og fortryde, at de har sagt ja til, at Café Liva fratages den årlige støtte.
Revyen er den saftigste, morsomste, frækkeste, mest opløftende forestilling. Fem kvarter af uafbrudt godt humør, vanvittige indfald, jublende fornærmelser, stormfuldt talent og musikalske perler.
’Når krybben er tom’ hedder den. Er der noget, der ikke er tom, så er det Jacob Morilds kiste af forbløffende ideer.
Det er ’krybben’ heller ikke. For den lille Jesusdreng ligger der i sin vugge på 2. sal i Magasin, og de hellige tre konger kommer også besøg – det sker i ’Er I der Bethlehem?’, som de tre når frem til med guld, røgelse og myrrha skær, guld i form af guldbajere, røgelse hentet undervejs i Hamborgs huler, hvor de vel også så har samlet den skære ’Myrna’ op på Reeperbahn. De tre lyder som de genopstandne Dalton-brødre.
Barnets far, den store mand med skægget oppe over skyerne, bliver kaldt ned i jordehøjde med nummeret ’Giv ham al din kærlighed’, og får de ømmeste oplevelser under dynerne.
Der er med andre ord rigelig med glædesfyldte omfavnelser af det kristne budskab. Kærlighed og frelse. Også til de fattige og hjemløse, der ganske vist selv er ude om det, og jo altid kan tage en taxa til bistandskontor eller til udpumpning, hvis det er dét, det handler om.
Og så er der i virkeligheden mere mening i at få afhjulpet rigmandsbyrden i stedet for fattigmandsbyrden – Send staklerne fra Strandvejen og omegn til Schweiz, hvis de ellers kan tage flere millionærer dernede. De skulle jo nødigt gå på gaden.

GRIBENDE ØJEBLIKKE

Jesusbarnet og hans far skal ikke være alene i denne revy. En fattig ’jomfru uden løn’ er også med, og helt stort går det til, da Lone Rødbroe – det prægtigste og mest overvældende, feminine kanonskud i dansk revy føder som 49-årig sit pragtbarn efter en kunstig insemination, hvis ophav står lidt mere uklart end det gør i Det Ny Testamentes forklaring på jomfrufødslen.
Endnu et gribende øjeblik indtræffer, da Tom Jensen tilsynger sin elskede en gribende kærlighedserklæring. ’Du tænder et lys i mørket’ – ja, hun gør, Jensen står til sidst selv som det tændte juletræ i al sin herlighed.
Sytten numre på stribe pyntet op med musikalske numre, der rammer stemningen af både galskab og ynde. Thomas Pakula, komponisten, der også holder sammen på musikken i Sønderborg Revyen, viser sig på Café Liva som en glimrende medspiller og medsynger på brædderne.
De fire medvirkende kan synge, Jacob Morild selv ekspederede vi gerne til glansfulde tenorpartier på Den Kgl. Opera.
Vi tror et øjeblik, at køn kvartetsang i ’Bossa Julo’ skal afslutte denne revyaften.
Men nej. Sangen følges af det længste og vildeste druknummer på en dansk scene i disse dage ved siden af Olaf Johannesens og Søren Sætter Lassens værtshus-orgie i ’Puntila’ i Skuespilhuset. Jacob Morild og Tom Jensen har ædt og drukket sig igennem julefrokosten og løber verbalt hækkeløb i bevidstløs erindring om menuens repertoire af sild, sushi, snaps og skysovs. Utrætteligt, insisterende på at få ordene over læberne mellem bøvs og bræk-kvælninger.
Lyder det forfærdeligt? Det er det også.
Især forfærdelig morsomt.
Vi tager forbehold for eventuel retsforfølgelse for blasfemi og æstetisk grænseoverskridelse i forbindelse med denne revy. Nu hvor den europæiske retsorden måske kommer til at sætte nye normer for, hvad man kan og må.
Men kæmp for sagen, kære politikere. Hvad enten eller ej, som det hedder på denne valgdag.
Og møv jer hen og se denne glade revy, ind I får den lukket.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *