Mixdouble Skuespilhuset Ll. Scene 20.2. 2019

Ægteskabelige hverdagsopgør tværs over et badminon-net. Dramatisk bagatel på Skuespilhuset.

 

HVEM

HAR

BOLDEN

 

Esben Dalgaard, Morten Brown, Christine Exner og Maria Rich i ‘Mixdouble’ (tegn. Claus Seidel)

Ægteskabelige hverdags-opgør tværs over et badminton-net. En dramatisk bagatel på Skuespilhuset.

Dramatiker: Lærke Sanderhoff. Iscenesætter: Stine Schrøder Jensen. Scenograf: Rikke Juellund. Medvirkende: Maria Rich, Christine Exner, Esben Dalsgaard og Morten Brown.

’Mixdouble’ spiller på Skuespilhusets Lille Scene. Varighed: 1 t 25 min. uden pause.

 **

EN bagatel. Men en ganske sjov én. Scenen er en badminton-bane med net og det hele. Her spiller to par en gang om ugen mixdouble, d.v.s. mixed double som det hedder korrekt på dansk-engelsk. De to par er venner, meget almindelige og med meget almindelige problemer, der ikke kun handler om, at de er tumper til badminton, men tumper til at styre deres indbyrdes forhold, både ægteskabelige og de venskabelige.

STYKKET er skrevet af Lærke Sanderhoff, som vi kender for stilfærdige, intense skildringer af mennesker, der har svært ved at få livets mekanismer til at fungere. Hendes dramatik i stykker som ’Lev Menneske’ på Odense Teater og ’Muleum’ på Husets Teater i København får knappenåle til at ramme gulvet lydløst. Og humoren til at simre på vågeblus. Men den er der. Vi lytter og smiler.

I ’Mixdouble’ har Lærke Sanderhoff til gengæld skruet de fire spillere sammen til larmende, indbyrdes mundhuggerier, der handler om, hvem der nu har husket at tage fjerboldene med denne gang – og så er det sådan set overstået med badmiton-snak, for sporten og banen er bare en sjov ramme for – ja, for hvad? For orgier af verbale opgør om al mulig bagatelagtig idioti i de fire menneskers privatliv. Beskyldninger for hvad som helst, finter og drillerier, der på sekunder svulmer til katastrofer, fnidder om detaljer afvekslende med jordskred af urimeligheder, afsløringer og nedrigheder, kort sagt genkendelig hverdag i de små hjem bare henlagt til badminton-banen, hvor ketcherne kyles i nettet i vrede og slag til fjerboldene bliver til slag i numsen, når kone- og mandebytte-fjas svirrer i luften.

DET er ikke strindbergske opgør, det er hyggedansk hverdags-hakkeri. Iscenesat af Stine Schrøder Jensen, der er en mester i at differentiere fire skuespilleres karakterer, tonefald og mimik, pauser og afventende næste-slag: Maria Rich i en rolle som tørlagt surmuler, Christine Exner som hystade, Esben Dalgaard som højtbrølende grinebider og Morten Brovn som manisk kontrol freak udstyret med et måleaggregat om håndleddet, som konen knuser i raseri. Alle fire iført alle tænkelige fordomme, indtil de til slut smider alt tøjet – næsten. Og forbløffet, forfjamsket og undseligt indser, at skænderierne må slutte, og det gør de brat som et bål, der får en skovlfuld vand.

’MIXDOUBLE’ virker nærmest som en dramatisk stiløvelse. En vejrtrækning mellem andre opgaver for forfatter, instruktør og spillere.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *