Michael Metz Mørch Børsen 4.8.09 s. 31 (boks t. interv.)

DIPLOMATISKE LØSNINGER

Da Michael Metz Mørch var chargé d’affaires ved den danske ambassade i Algier 1978-81 løste han problemer på sin egen facon. To eksempler:

—————————————————-

EKS. 1. En dansk kvinde i Algier var gift med en ægyptiskfødt mand. De havde en 18-årig datter, som faren ville gifte bort til en ældre ægyptisk slægtning – med truslen om at voldtage datteren, hvis hun ikke makkede ret. Moren pacificerede manden, formodentlig med et sovemiddel, hvorefter mor og datter på nye pas blev smuglet til et fly til Paris og videre til Danmark. Mandens efterfølgende trusler medførte, at Mørchs hustru Pia flyttede midlertidigt hjem til Danmark.

—————————————————–

EKS 2. En dansk sømand kom i slagsmål med et par lokale på kajen i havnebyen Oran under en julebrandert og blev fængslet. Den ansvarlige algierske embedsmand var hverken til at hugge eller stikke i – indtil Mørch fik at vide, at embedsmandens kone led voldsomt af tandpine. Mørch mobiliserede en tandlæge i Frankrig, konen blev fløjet til Marseille og behandlet, fløjet hjem igen – og sømanden løsladt. Udenrigsministeriet godkendte ikke aktionen, ville heller ikke betale konens flybillet – den blev klaret ved en henvendelse til formanden for Sømændenes forbund, Preben Møller Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *