Dette er vand Teater Katapult 31.10. 2018

'Dette er vand' - et spinkelt drama fra Anna Bro

 

           Ingen tilgængelige pressebilleder fra ‘Dette er vand’

TSUNAMIEN

VENTER OS

   ’Dette er vand’ – et spinkelt drama fra Anna Bro.

Manuskript: Anna Bro. Iscenesættelse: Moqi Simon Trolin. Scenografi: Signe Krogh. Medvirkende: Julie Zangenberg, Martin Geertz, Anna Ur Konoy og Matias Hedegaard Andersen.

’Dette er vand’ spiller indtil 7. 11 og igen 19.11. – 1.12. på Teater Katapult. Varighed: 65 min.

***

”DER er noget, jeg gerne vil påpege,” siger den ansatte til bossen. Længere kommer han aldrig. Den kvindelige chef for flaskevands-koncernen er en strigle, der bider ham af med floskler, hver gang han når til ’påpege’. Indtil hun kommanderer ham til at lægge sig på ryggen, krænger sine trusser af, opererer sig på plads over ham med spredte ben og tvinger ham til et blow job. Det kommer lidt bag på ham, for det var ikke på det punkt, han havde noget at påpege i virksomheden.

VI er til et lille debatdrama af Anna Bro, der som altid har noget på hjerte, denne gang, at menneskenes børn har svært ved at tale sammen, opføre sig ordentligt, tænke sig om, være interesseret i hinanden, gøre noget, der er mening i. Scene efter scene vrisser de medvirkende ad hinanden i banale eller uventede situationer. Ægtefæller eller tilfældige fremmede. På en restaurant provokerer en gæst en anden gæst ved at stille et par sko fra sig på den andens tallerken. På et hotel taler gæst og personale forbi hinanden om praktiske banaliteter. På gaden snakker en posedame filosofisk sort, oplever de forbipasserende. Og den arme mand, der havde noget, han venligt ville påpege vedrørende driften i chefens flaskevand-virksomhed, ramler ind i en lattervækkende kæde af automatiske robotsvar på alverdens spørgsmål. Indtil endelig havet rejser i en tsunami, der smadrer alt og alle – titlen ’Dette er vand’ bliver konkret konsekvens for et jordeliv, der er af lave, en menneskehed, der har opgivet ævred.

ANNA BRO har hentet stoffet, fremgår det, fra en læsning af en amerikansk bogsucces af David Foster Wallace, der handler om en verden på katastrofekurs. Hendes stykke er ind imellem provokerende og morsomt og spilles loyalt, men lettere desorienteret af de medvirkende. Virker lidt, som var det skrevet i flugten, tiltænkt en revy ved Alternativets årsmøde.

HUN og emnet er til mere end det.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *