'Zappa' Teater Vestvolden 21.3.2014 Anm.

Ulver Skuli Abildgaard, Bjarne Henriksen og Hans Henrik Clemensen i ‘Zappa’ på Teater Vestvolden (Tegn: Claus Seidel)
*
*
*
*

KOM SÅ, MULLE

 

Bjarne Reuters ’Zappa’ flashes tilbage til skoletiden af tre gamle fyre, glimrende spillet på Teater Vestvolden i Hvidovre af Ulver Skuli Ablildgaard, Bjarne Henriksen og Hans Henrik Clemensen.
 

’Zappa’ spiller på Teater Vestvolden indtil 28.3., derefter på Masken i Nykøbing F indtil 11.4. Og igen på Vestvolden i Hvidovre fra 14.4.-25.4. 

 

****

DE er med alle tre. Skovsneglen, rovfisken og kanariefuglen – eller var det en undulat?
Uforglemmelige i Bjarne Reuters roman ’Zappa’. Det blev en film i Bille Augusts hænder. Nu et teaterstykke, fundet på af Stephan Pollner og skrevet af Thomas Markmann. Og netop ’fundet på’, for det er ikke bare historien dramatiseret som den går og står. Den er der, men den er rykket. De tre Brønshøj-drenge er blevet voksne og meget ældre. De genoplever i flashbacks deres kammeratskab, da de i deres hemmelige hule svor troskab, lovede hinanden at gå gennem ild og vand, men brændte nallerne.
En særlig form for flashbacks. På scenen er det nytårsaften for dem alle tre, men de tænker tilbage hver for sig, men mødes også i opgør og reflektioner. I filmiske glimt skifter det mellem gerninger og ugerninger dengang. Skåret ud i de konflikter, der blev uundgåelige.

RØRENDE

Det er blevet en underholdende og rørende forestilling. Med Hans Henrik Clemensen som den nedrige, udspekulerede anfører Steen, der spanker de to andre på plads til at lege med på hans svinestreger – ”Kom så, Mulle, tør du ikke æde en skovsnegl, Mulle?” – og det tør Mulle ikke, men gør det alligevel: Store godmodige Mulle i Bjarne Henriksens vældige skikkelse.
Og ”Hva’, slapsvans, du sagde, du var med!” som Steen langer ud til Bjørn – Ulver Skuli Abildgaard som den flinke underdog, der lader sig kujonere med til det hele – Abildgaard har en måde at krølle sammen og dukke sig på, der er helt eminent.
Ligesom Bjarne Henriksen kan få sin ’Edderkoppen’-boss til at blive en flink fyr med et godt og lidt naivt hjerte, kærlig mod sin lille fugl i buret, men stærkt nok til at påtage sig de grove opgaver. Begge to blidheden selv imod den Steen, Hans Henrik Clemensen bygger op: En slimet, fedtet svindler, der i sin voksne udgave er fortsat med at være optaget af penge, damer og vellevned, selvfølgelig rykket til Schweiz. Clemensen behøver ikke vippe med mange lillefingre for at skifte fra flink fyr til mafioso. ’Zappa’ – hans rovfisk i fåreham.
Den lille forestilling – den varer en god time – er iscenesat af Kamilla Bach Mortensen med lurende timing og glimrende ryk i tempo, så vi holdes fangen i en både skør og let enerverende stemning.
Teater Vestvoldens ’Zappa’ er blevet til i samarbejde med Teater Masken i Nykøbing F.  

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *