‘Vuggeviser for voksne II’ Svalegangen 31.5.2013 Anm.

Kristine Elmedal i ‘Vuggeviser for voksne II’ (Foto: Daniel Bevensee)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

OH DANMARK

Svalegangen i Århus, som i næste uge fejrer 50 års jubilæum, hygger sig for tiden på sin annexscene med, hvad de kalder en ’skraldespands-kabaret’. Et lille Danmark på vrangen. Titlen er ’Vuggeviser for voksne II’.
 

 

Spiller indtil 8. juni på Svalegangens annex-scene

 

***

 

Tid til en lun hygge-slapper: Svalegangen har en lille annexscene på 1.salen – med bar, små borde og det hele. Den bruges i denne tid til 2. omgang af en kabaret med titlen ’Vuggeviser for voksne’.
Den kalder sig ’en skraldespands-kabaret’. Så er man advaret. Fire fyre og en pige, der spiller lidt af hvert, pløjer rundt i gammelt og nyt repertoire, fisker med syvtallet stumper af John Mogensen, Benny Andersen/Poul Dissing, Gnags, Niels Hausgaard, Troels Trier, Kim Larsen m.m.
Noget går godt, noget går skidt.
Forsanger Nikolaj Minekas kan finde sin egen tone i Gnags’ ’Nar jeg bli’r gammel’. Kristine Elmedal har sværere ved det i Triers ’Jeg er på rekreation’. Hun har som forsanger i det hele taget problemer med at overstyre mimisk og vokalt – indtil hun finde sit toneleje efter pausen med Tommy Seebachs og Keld Heicks gamle Melodi Grand Prix-sang ’Under stjernerne på himlen’, hvor hun stilfærdigt lejrer sig med sin bamse og sit håndorgel og synger for os og bamsen ’Vi sejler over vandet ind i drømmelandet’.
Ensemblet er uprætentiøst, men ganske nærværende, i en afslappet, men alligevel musikermæssig holdbar stil. Minekas er ophavsmand og instruktør, og sammmen indleder de med Sebastians udgave af ’I Danmark er jeg født’ – den melodi viser virkelig overlevelsesevne, Rungs melodi er ved at slumre ind, Schierbecks overlever med nød og næppe, Sebastians bider sig fast. Det er ok.
I Danmark er vi altså – den lille forestilling forholder sig blødt, ironisk, kompromis-venligt til teksterne, der ellers kan være ganske skrappe – som John Mogensens hængningsberetning om ’Erik O. Andersen, der med billedtavler bliver til en joke. Vi hygger os i al gemytlighed.
 

GregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *