PH – sådan blev han journalist

PH

‘PH ved tasterne’  Ekstra Bladets Forlag  2006 

I 1925 brød arkitekten Poul Henningsen igennem med sine berømte lamper på verdensudstillingen for kunstindustri i Paris. Netop på den tid var han knyttet til Ekstra Bladet, hvor han med ubændig kraft udviklede sin journalistik og skrivetalent gennem knap to hundrede artikler. De handlede om alt fra byudvikling, trafik og film til kolonihaver, mode, kunstindustri og så kæphesten: De elendige forhold omkring Københavns havn, anlæggelsen af Sydhavnen og den umulige broforbindelse til Amager. Intet var ham fremmed. Og angrebslysten var utæmmelig. Over for byens styre, over for det traditionelle kunsthåndværk og den stagnerede arkitektur. Det var funktionalismens gennembrud, som var hans mål. Et næsten helt overset kapitel i PHs historie.

Om ‘PH ved tasterne’:

“Det er en fascinerende tidsrejse, vi bliver taget ud på” (Martin Krogh Andersen, Berlingske Tidende 23.12. 2006)

“En enestående mulighed for at fornemme stemningen i mellemkrigstiden, efter og før verden gik af lave.” (Jørn Lund, Journalisten 20.12.2006)

“Dirckinck-Holmfeld indfanger kvintessensen af PH’s standpunkt i helt prægnante formuleringer.” (Leif Blædel, Weekendavisen 15.12. 2006)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *