‘Om natten før skoven’ Kaleidoskop 14.2.07 tv-anm. i ‘11.time’

Anmeldelse i Michael Berthelsens ’11.time’ DR2 tirsdag 13.februar:

Laura – en tiger i bur

****

Se det for dig: Vi er i de unges foretrukne teater Kaleidoskop, den nedlagte Nørrebrogade-biograf, der stinker af rå storby.

Og dér står Laura Drasbæk i grumsede, strygefri 70’er-gabardinebukser. Alene på scenen. Som en tiger vandrer hun frem og tilbage i sit bur. Taler som en rasende, og det er lige, hvad hun er: Rasende, forbitret. Myndeslank, det mørke hår er drengeklippet, kroppen er næsten som en drengs – og det er en foruroligende pointe: Den desperate tøs deroppe på scenen skulle egentlig spilles af en mand: Søren Pilmark har faktisk engang spillet rollen.

Stykket er fransk  – en monolog skrevet i 70’erne – det vi ser, er en algiersk indvandrer, der står på et gadehjørne i Paris og skælder ud. Hun – eller han – er en arbejdsløs, en udskudt. Det er som ét stort nødråb fra en indvandrer:  -Ku’ man måske få sig en plads i jeres forpulede, fremmede, europæiske samfund??!!

Vi, publikum, dukker os lidt: Er det en terrorist i svøb, vi oplever??

Suveræn præstation af Laura Drasbæk. Pigen, som mange bedst husker fra den første ’Pusher’-film. Her på Nørrebro-scenen som en, der på en måde kunne være hentet direkte ind fra indvandrer-ghettoen i Mjølnerparken.

Det er en stærk teater-oplevelse.

Gregers Dirckinck-Holmfeld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *