‘Koncert for Lou’ Arbejdermuseet 6.8. 2018

En fanfare for kvindefrigørelse og fri seksualitet blæst ud over os fra tre kvinder og to flygler

Pianist Charlotte Thaning, sopran Cille Buch og skuespiller Line Bie Rosenstjerne i Koncert for Lou (foto: Olafur Gestsson)

 

DØD OVER HØFLIGHEDEN

En fanfare for kvindefrigørelse og fri seksualitet blæst ud over os fra tre kvinder og to flygler

’Koncert for Lou’ i Arbejdermuseets festsal med sopranen Cilla Buch, pianisten Charlotte Thaning og skuespilleren Line Bie Rosenstjerne. De tre har undfanget idéen. Tekst: Suzanne Brøgger. Iscenesætter: Line Paulsen. Komponist Karsten Fundal. Varighed: 1 t 15 min. u. pause.  

*****

’Koncert for Lou’ er en vild og rasende kredsen omkring den russiske psykoanalytiker Lou Andreas-Salomé, født i St. Petersborg i 1861, død i Göttingen i 1937, en blomstrende fortaler for og praktikant af seksuel frihed. Erotisk og arbejdsmæssigt partner med bl.a. Nietsche, Freud, Rainar Maria Rilke og den mand, som gav hende første del af efternavnet: Andreas. Hendes liv er filmatiseret flere gange, og hun er forfatter til en række udgivne bøger om kvinder og seksualitet – originalmanuskripter plyndret fra hendes hjem efter hendes død og brændt sammen med resten af hendes bogsamling af Gestapo, der mente, hun var jøde.

SUZANNE Brøgger har skrevet stykket, og det blev spillet denne eftermiddag i Arbejdermuseets Festsal i Rømersgade med de samme medvirkende som i foråret 2017 på Teater Republique. Anmeldelsen, vi skrev dengang, holder vand. Læs den på gregersDH.dk: ‘Koncert for Lou’ 2.3. 2017.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *