Helle Stangerup om familien Børsen Weekend 28.11.2011 s. 45 Interv.

OM FAMILIEN

Helle Stangerup om sin far, litteratur-professoren HAKON STANGERUP:
”Fra min start som forfatter var det en kæmpe fordel af have en professionel redaktør ved hånden…”
Hakon Stangerup var overbevist om datterens talent. Hun skulle skrive. Ikke spilde tiden. Det havde han ikke selv gjort: Universitetets guldmedalje som 23-årig. Dr.phil., da han var 28.
Om beskyldningerne mod faren for tyskvenlighed: ”Min far var interesseret i tysk litteratur. Nazist? Overhovedet ikke. Kunne man være det, når man skaffede illegalt skjulested til Informations Børge Outze under krigen? Og ordnede, at ’Information’ blev trykt i min morfars, forfatteren Hjalmar Söderbergs arbejdsværelse?” 

Helle Stangerup om sin mor, skuespillerinden BETTY SÖDERBERG, datter af den svenske forfatter Hjalmar Söderberg:
”Hun var et melodramatisk menneske. Alt kørte på sanserne. Mor levede en féagtig luksustilværelse, altid duftende af Guerlin-parfumer. Begreber som logik og autoritetstro eksisterede ikke i hendes bevidsthed.”
”Det var min mor, der insisterede på, at jeg skulle ligge i gips, fra jeg var et til to år gammel. Det reddede mig fra de værste konsekvenser af en medfødt hofteskavank.”

Helle Stangerup om sin bror, forfatteren HENRIK STANGERUP, som døde i 1998, 60 år gammel: 
”I Henriks selvbiografi ’Fjenden i forkøbet’ eksisterer jeg ikke – undtagen som en person, der glider op på sit værelse for at læse i sin poesibog… Netop dét var måske ikke lige mig,” siger hun med et ironisk smil.
Hun fortsætter: ”Henrik byggede et traume op baseret på en ulykkelig barndom. Han blev overset. Det var mig, der var en sag, fordi det var mig, der var syg. Ikke ham. Psykologer kan fortælle, at det ofte er de raske børn, der betaler for de syge børn…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *