'ForestillingFem' i Kayak under Knippelsbro 9.4.2016 Anm.

Fra ‘ForestillingFem’ i Kayak under Knippelsbro (foto: ForestillingFem)

 

UNDER

 

 

KNIPPELSBRO

 

 

 

En gruppe unge teaterfolk har taget i skeen i egen hånd og spiller det selvskrevne stykke ‘ForestillingFem’ i et tomt lagerlokale til værtshuset Kayak under Knippelsbro.

VI oplever det gang på gang: Teaterfolk, der bare går til den. Laver deres eget. Ikke venter ved postkassen på tilbud.
Denne lørdag aften var det nogle, der kalder sig ’ForestillingFem’. Fem, fordi de laver fem forestillinger, og det er så dét. Det var den femte af disse forestillinger, vi så nu, og den foregik, ja tænk hvor: Under Knippelsbro.
Ikke ude i vandet, men i et ledigt lagerrum, der findes i forbindelse med det sjove værtshus, der hedder Kayak under broen i københavnerenden af broen.
Camille Sieling Langdal har skrevet manuskript, Amanda Linnea Ginman instruerer, og her er, hvad går det ud på:
Man er først til foredrag på et eller andet videnskabeligt institut. Rasmus Rohde er foredragsholderen, der prætentiøst og akademisk taler om tid og udvikler en stivbenet teori om fortid, nutid og fremtid og en konsekvent lineær udvikling i menneskers liv.
Foredragsholderen bliver så afbrudt, og døren smækker i, han kan ikke komme ud af lokalet, ringer forgæves efter hjælp – den desperate mand er lukket inde – det er helt bunelsk! – men han bliver dog underholdt af tre unge damer, der åbenbart vil have pillet hans forbenede tidsteorier fra hinanden – med ganske særlige metoder, de hører familiært til hans liv og fortid, og de sætter kæder af absurde genoplevelser med ham i gang. Noget med piger og en hund, en drukneulykke og badeture ved stranden, det ene og det andet, men alt for at få ham ned med nakken og til at te sig anderledes og blive sjovere end den selvsikre teoretiker ved pulten.
Vi sidder langs væggene rundt om begivenhederne ude på det bare gulv, og da dørene åbnes, så den ulykkelige lektor kan forlade salen, forlader vi den selv, forsigtigt for ikke at komme af dage i Børskanalen.
Det er fart over den absurde handling i stykket og over de fire spillere: Rasmus Rohde, Anna Berentina, Camille Grodin Hertz og Theresa Olesen. Og det sære sted har sin egen atmosfære.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *