'Det store juleterapishow' Rialto Teatret 25.11.2015 Anm.

ARME RIALTO

 

Hold nedskæringslystne politikere væk fra Rialto Teatret de kommende dage. De vil gå amok.

 

Tomas Lagermand Lundme: Det store juleterapishow. Instruktion: Viktor Tjerneld. Medvirkende: Peter Zandersen, Maria Rich og Peter Flyvholm.

Juleterapishowet spiller frem til 22. december.

*

HVIS politikere i disse dage skulle interessere sig for teaterlivet, f.eks. for at få et realistisk forhold til planerne om nedskæringer, så må vi bede dem styre i en bue uden om Rialto Teatret.
Vi holder af det teater. Det har en fin fortid i det frederiksbergske. Og vi ønsker ikke dets øjeblikkelige nedlæggelse.
Men risikoen er der. Teatret havde denne onsdag aften premiere på et stykke med titlen ’Det store juleterapishow’. Titlen dækker over en god times højtråbende, overgearet vrøvl, formuleret under det påskud, at julen sætter os alle sammen i tilstande af angst og panik ved tanken om, hvor svært det er at leve op til vores forventninger om julens lyksaligheder. Og at vi derfor har behov for terapeutisk behandling.
I betragtning af det usammenhængende sludder, publikum udsættes for, om nissevenner, pebernødder, julehjerter og grønlandske iglooer m.m. til akkompagnement af ’El condor passa’ og den russiske nationalmelodi, så vil vi høfligt henvise stykkets ophavsmænd, forfatteren Tomas Lagermand Lundme og instruktøren Viktor Tjerneld til at søge terapeutisk behandling for deres egne juletraumer.
Tre skuespillere kæmper en larmende kamp for at få en slags mening i galskaben. Da de er etableret som fast ensemble på Rialto af bevillingshaveren Nørrebro Teater, kan man kun ønske for dem, at de kommer hurtigt videre til brugbare opgaver.
Og sørg så for at sikre indgangen mod nedskæringslystne politikere.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *