'De Vises Sten' Eventyrteatret i Glassalen, Tivoli 11.10.2014 Anm.

Fra Eventyrteatrets ‘De Vises Sten’ i Glassalen i Tivoli (Foto: Eventyrteatret)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

PRÆGTIG FARVELADE

 

Eventyrteatrets spiller ’De Vises Sten’ som et spruttende farveorgie af indisk dans og munter trolddom.

De Vises Sten’ spiller i Tivolis Glassalen indtil 19. oktober

****

EKSOTISK kulør for alle pengene. Den får ikke for lidt i Eventyrteatrets nye forestilling ’De Vises Sten’. Alene at blade i programheftet er som at blade et reklameblad for Føtex eller Netto igennem, med røde bøffer, dåsetomat og ugens tilbud i kæmperejer.
Det er bare sjovere i Tivolis Glassalen. ’De Vises Sten’ foregår i Indien. Der medvirker omkring 100 børn, og ikke en af dem kan tage hjem og brokke sig over, at de har fået udleveret grå og kedelige kostumer. De svælger i rød, gul, orange og hele paletten. Turbaner og tørklæder, sjaler og sarier, sko, tøfler og bare rødmossede tæer, blomster i håret, tørklæder og bælter. Nok til at dekorere et stormagasin ved juletid. 3. akt af ’Napoli’ på Det Kgl. – det farverigeste i kategorien i dansk teater – kan gå hjem og lægge sig.
Men her er vi altså ikke i La belle Italia, men i det eksotiske Østen. Hvor jagten er gået ind på De Vises Sten, som sidder i turbanen på maharajaen og ikke er sådan at få fat i for knægten Kim. Stenen skal ved sin magiske kraft redde hans syge søster hjemme på Rigshospitalet, hvor en læge med interessant specialviden leverer tippet om den mystiske sten.

GENNEM TRÆNGSLER

Gunvor Reynberg har skrevet historien, og hun lader knægten bane sig vej gennem utrolige trængsler i det fjerne, inden han står med maharajaens glimtende diadem i hånden: Mystiske guder som Shiva og Kali, der griber ind i begivenhedernes gang. En tiggerbande med en ung stratenrøver i spidsen, der gerne vil benytte lejligheden til at få fingre i lidt af maharaja-paladsets rigdomme. En alkymist og troldmand, der har sine egne problemer med omgivelserne, men giver Kim en hånd undervejs.
Og minsandten: Selveste fredsapostelen Mohandas Gandhi, der ganske vist gemmer sig under navnet Mahutma Gundhi, men hans fredsevangelium er usvækket.
Den fyldte sals jubel kender ingen grænser, specielt når den halvblinde og helfortumlede maharaja prøver at styre sin fjollede prinsesøn, som hverken vil det ene eller andet, især ikke giftes med prinsesse Nidra.
Vi forskånes ikke for den gale fyrstes uafladelige trusler om halshugning af den ene og den anden – den makabre parallel til Islamisk Stats galmandsværk i Syrien strejfer os, men i Glassalen er vi jo bare til røverromantik. Røver- eller tiggerprinsen tager lige så mange kegler ved at klæde sig ud som prinsessen – en komisk version af Octavian i ’Rosenkavaleren’.

GOD SKOLING

Det sceniske eventyr om jagten på De Vises Sten giver anledning til en masse sang- og danseoptrin undervejs – Christian Dahlberg har skrevet de iørefaldende numre, og vi imponeres af den perfekte tekstbehandling, som navnlig korene bliver til del. Der er en god skoling bag Eventyrteatrets aktiviteter.
Showet afvikles i Tivolis Glassalen, der er sit eget eventyrlige stunt af et udstyrsstykke, tegnet for 150 år siden, som om arkitekten har vidst, at det en dag skulle huse et østerlandsk eventyr som ’De Vises Sten’.
Således indleder Tivoli efterårsferien med at sprængfylde haven med den gammelengelske helvedes- og heksefest Halloween og holde indisk skattejagt indendørs i Glassalen. Sig ikke at Tivoli ikke er international.

gregersDH.dk  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *