'Dig og mig for altid' Aveny-T 23.1.2016 Anm.

Pernille Højmark og Niels HP i ‘Dig og mig for altid’ (Tegning: Claus Seidel)

 

 

 

 

 

 

SCENE-FIXERIER

 

 

MED POPPEN

 

 

Søde og fjollede pop-succes’er fra årtusindskiftet sat i beskeden sammenhæng af Aveny-T og  Aarhus Teater.

Tekster og sange fra det danske pop-repertoire. Instruktion; Kenneth Kreutzmann og Ida Maria Rydén. Scenografi: Rikke Juellund. Medvirkende: Pernille Højmark, Lars Bom, Mikala Bosetti, Line Krogholm, Niels HP, Mads Hjulmand, Joakim Pedersen, Minh Le Shingare og Veronika Krøll Voetmann.

’Dig og mig for altid’ spiller på Aveny-T indtil 12. marts. På Aarhus Teater fra 1.april til 7. maj.

 

***

EN mini-musical, en teaterkoncert, sød og fiks, men også noget gumpetung. Bygget over en lang serie af danske popnumre fra denne side af årtusindskiftet.
Det bedste er idéen og scenografien: Rikke Juellund har lavet et kirkerum ud af scenen i Aveny –T, fordi vi skal i kirke med Pernille Højmark som djærv og liberal sognepræst. Der kan være folk, der løber skrigende væk under råbet: Blasfemi!, men det tager vi ikke tungt, og de liturgisk følsomme trøster vi med, at der er både en vielse, en barnedåb og en begravelse med i forestillingen.
Vielsen i form af et kändisbryllup, hvor brudgommen smutter, mens Se og Hør-fotografen stormer rundt som den egentlige hovedperson.
Barnedåben som en pulveriserende fotosession med selfies som hovedsagen, hvor vi kun mangler, at babyen griber kameraet og foreviger et vræl.
Og begravelsen formuleret som en rappende rocker i enetale ved kisten med konen under låget. Det er vist gået skævt, da han tog for hårdt fat på hende.
Ellers lidt af hvert fra repertoiret hos sangere som Medina, Natasja, Brdr. Olsen, Sys Bjerre og mange flere.
Sange og tekster om homo sex for enten herrer eller damer eller om asylsøgere, der udbreder bedetæppet på folkekirke-gulvet. Det er substansen, drejet til morsomme eller mindre morsomme sketches i hastigt tempo. Bedst lykkes et par gedigne medleyer i 2. del af forestillingen, især ’En dag tilbage’, hvor den samlede gruppe af medvirkende er blevet sat på koreografisk skik af instruktørerne Kenneth Kreutzmann og Ida Maria Rydén i en stribe Nik og Jay-numre.
Også TV2’s ’De første kærester på månen” er sød og vellykket – Anden afdeling efter pausen er i det hele taget den mest professionelt gennemarbejdede del.
’Dig og mig for altid’ er et samarbejdsprojekt mellem Aveny-T og Aarhus Teater.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *