‘Cirkus Arena’ Bellahøj 24.3. 2017

Cirkus Arenas nye forestilling er flot, morsom og fuld af knalddygtige artistnumre.

Klovn Jimmy Folco, artist Ekaterina Karmashowa, elefant og gravhund i Cirkus Erane (Tegning: Claus Seidel)

 

ARTIST-

TOPMØDE

I CIRKUS

ARENA

 

Cirkus Arenas nye forestillinger er flot, morsom og fuld af knalddygtige artistnumre.

Instruktør: Mille Gori. Orkesterleder: Alex Bozig. Mange internationale artister og et hold dansere.

Cirkus Arena spiller i teltet ved Bellahøj, men kommer senere på landsturné. Først med Mille Gori som vært, senere Bubber. Varighed: 2½ time inkl. pause.

*****

RET overvældende. Hvad der dog ikke er samlet af artistiske præstationer hos Cirkus Arena i denne sæson!
Det ene øjeblik den noble, destingverede gentleman fra Paris Kris Kremo – da han kommer ind tænker man et sekund: Han kommer nok for at slå på tromme for en af de franske præsidentkandidater, der er på valg. Men nej. Han kommer for et vise jonglørkunst med røde hatte. Og det er kunst, så vi hænger med kæben undervejs. Afleveret venligt og elegant og totalt virtuost.
Det næste øjeblik ser vi hans landmand Pierre Marchand, en knægt med åbentstående skjorte og charmesmilet skruet på i ét væk, uden at det forhindrer ham i at snurre og boltre sig knusende sikkert med sine diavoloer hvinende rundt og højt til vejrs. Var der noget, piger? Her har i mig!
Den ene akkompagneret præcist nittet til i pauser og orkester-bemærkninger fra cirkusbandet højt oppe på balkonen. Den anden tilsat drønende ramasjang-musik fra samme orkester.
I det hele taget: Fremragende cirkusmusik gennem hele forestillingen af kapelmester Bozic og hans lille band.

INTERNATIONALT

Og mere i det hele taget. Det er en gedigent sammenrend af internationale artister, vi møder undervejs i det kæmpestore Arena-telt, der nu i de kommende åneder står og troner neden for Bellahøj.En bomstærk artist ved navn Encho fra Bulgarien, der løfter sin klippe af en muskelkrop i én arm, roligt og behersket og i slowmotion. En kattesmidig pige i hvidt, der slipper sine greb under svingturuene i trapezzen, snurrer rundt og griber fat igen, mens vi holder vejret i brøkdele af sekunder. Ekatarina Karmshova hedder hun.
Og vi kan blive ved. Der er herligt plads til humoren hos to knægte i tyverne, Patrick og Oliver, begge af Bardino-familien, der driver Cirkus Arena. Deres frække artistnummer består i at chikanere hinanden og kyle hinanden i en muntre rundture, der er en blanding af stagefight og akrobatik.
Og tro ikke, vi skal undvære dyr og deres tæmmere hos Arena. Mest charmerende den russiske Diana med sine otte nuttede gravhunde, der hopper rundt på geled, ud og ind, og op og ned, som var de ansat i den Kongelige Ballet. Men undrer sig som altid over den slags indlæring og disciplin. Lige som man stirrer stum på Rudi Althoffs tre elefanter og frem kameler, der danser lancier som gjaldt det livet, falder på knæ og hilser på. Samt skider diskret ved udgangen, til arbejdsfornøjelse for Arenas talløse og flittigt knoklende medarbejdere.
Selvfølgelig også en smukt stykke hestedressur. Intet cirkus uden heste! Laura Bardino på en særopgave – to hest var i sidste øjeblik udgået på grund af skader, og i sådan en situation bliver både heste og dressøse sat på prøve.
Alt koordineres i år på en ny facon: Den 27-årige skuespiller Mille Gordi, ret nyuddannet fra Statens Scenekunstskole, men godt kendt af masser af børn som tv-vært på Ramasjang-udsendelser. Her en slags sprechstallmeister, d.v.s. hun kæder sammen som fortæller, og gør det dygtigt, med sikker hånd og stemme, så alt falder gnidningsløst på plads, bortset fra numrene med den italienske klovn Jimmy Folco – og det er bevidst kiks på kiks, godt fundet på, men lidt for konstrueret og ikke sjovt nok. Men hele Mille-modellen er en fin idé.
Noget glemt? Sikkert, men det er en storartet cirkusforestilling.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *