'Kameliadamen' Kgl. Teater Gl. Scene 14.9.2014 Anm.

Alban Lendorf og Susanne Grinder i ‘Kameliadamen’ på Det Kgl.s Gamle Scene (Tegning: Claus Seidel)

*

*

*

*

*

 

 

 

TIL DØDEN OS…

 

 

John Neumeiers *Kameliadamen’ har bevaret sin koreografiske glans ved repremieren i aftes – med Susanne Grinder og Alban Lendorf i de store, centrale partier.


’Kameliadamen’ spiller på Gamle Scene med forskellige besætninger frem til 31. oktober.


*****

JOHN Neumeier er i byen. Han står på Det Kgl.s Gamle Scene to gange inden for samme uge. Det er stort!
Først tog han imod bifaldet for ’Døden i Venedig’ i tirsdags ved Hamborg Ballettens gæstespil. I aftes stod han der så igen ved repremieren på hans ’Kameliadamen’, trin for trin en genoptagelse af den grandiose succes for to år siden. Med de selvsamme i hovedpartierne – en bekræftelse på, hvad vi skrev i anmeldelsen dengang i april 2012. Man genlæser den, tryg ved at hvert ord holder endnu.

I tirsdags ’Døden i Venedig’, et dybt fascinerende drama med vores gamle kending Lloyd Riggins i rollen som Thomas Manns aldrende forfatter, nu forvandlet af Neumeier til aldrende koreograf.

Og nu søndag aften ’Kameliadamen’, den klassiske Dumas-historie om håbløs og derfor knust kærlighed, af Neumeier virkeliggjort i blændende solodans og storslåede korpsoptrin.

For enhver, der ser de to forestillinger, er der herlig mulighed for at se og også høre to meget forskellige tragiske balletter løst med vidt forskellig musik som grundlag. ’Venedig’-historien med senromantiske svulmende Wagner, der sender alt ud på de store vidder. ’Kameliadamen’ med Chopins intime romantik, følelser i nærbillede.
Enorm spændvidde. Men lige besættende.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *