'Projekt Landbrug' CaféTeatret 6.3.2012 Anm.

 

 

Bo Madvig i ‘Projekt Landbrug’ på CaféTeatret (Foto: Nicki Knappe)

 

 

 

 

 

 

 

STAND UP I HØNSEGÅRDEN

 

CaféTeatret går landbrugsvejen og inviterer på kaffe, kager og snak samt hygge-debat fra kælder til kvist.

 

Spiller indtil 31. marts

 

***

 

DER står en traktor foran døren i Skindergade. Den er ikke et efterladenskab fra landmændenes demonstration forleden. Den fortæller, at inde på Café Teatret står den på emnet ’Projekt Landbrug’.
Nye toner på det gamle CaféTeater. Landbrug i dag. Breivik fremme i kalenderen. 
Malkepiger tager imod. Opløftende. Så rundt i det labyrintiske gamle hus. I første omgang til en nedtur: Et fornuftigt og sympatisk lille foredrag om fænomenet sanke-kultur, praktiseret i forbindelse med et asylcenter ved Kongelunden – om at bruge naturens urter til dette og hint. Sundt, fantasifuldt og billigt. Asylsøgere skal kunne leve for 51 kr. om dagen, så projektet har relevans, og vi  får smagsprøver.
Men teater? Næh.

STAND UP I HØNSEGÅRDEN

Der kommer mere fut i træskoene, da vi bliver ført ind i et rum med et bur fuld af spillevende høns og med skuespilleren Bo Madvig som bondemand ’Jens Peter Hansen, der er gået bag af dansen’.
’Hansen-bag-af-dansen’ provokerer både høns og os med en desperado-stand up om landmandens trængsler som boksebold for nationens aggressioner.
Næste provokation er en gæv pige ved navn Cecille Ullerup Schmidt, der hænger i en slagtekrog sammen med et svin og fortæller muntert om dødbringende svinetransporter gennem Tyskland til et superslagteri i den sydtyske by Passau. En forventelig stinker.

FORSAMLINGSHUSET

Sidste station er ’forsamlingshuset’, hvor der vanker kaffe og småkager, vistnok hjembragt fra henne-om-hjørnet, men ok: Stemningen løfter sig, kaffe er verdens bedste lykkepille. Og slet ikke et øje vil tørre, da de otte overordentlig nydelige malkepiger indtager scenen – hele bundet mere eller mindre højgravide, naturligt, ægte og økologisk befrugtet, mon ikke? Og synge kan de – et potpourri fra ’Man sku’ altid bo på landet’ til ’Jens Hansen havde en bondegård’ (…’forsynet med nitrat og pesticider til enhver’).
Det skabte en fin grobund for diskussion i forsamlingen med gode spørgsmål og gode svar fra de tre kløgtige landmænd.
Om teatret fra nu af skal have støtte fra både kultur- landbrugs- og miljøministerium må fremtiden vise, men vi holder på, at det fortsat gerne må være teateranmeldere, der dækker begivenhederne i CaféTeatret.

GregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *