'The Einstein of Sex' Husets Teater 20.4.2015 Anm.

Ole Hindsbæk Christensen, Bent Jacobsen, Pauli Ryberg og Brian Grønbæk i ‘The Einstein of Sex’. (Tegning: Claus Seidel)

*

*

*

*

*

*

PÅ BÅLET MED HOMODOKTOREN

 

 

En lille halvdokumentarisk kabaret, der fortæller om en berømt sexologiprofessor og hans skæbne i Berlin før Hitler stak ild til hans institut.

Kareis og Livingstone: ’The Einstein of Sex’. Iscenesættelse: Nina Kareis. Komponist: Pete Livingstone og Erik Christoffersen. Scenografi: Dorte Holbek. Medvirkende: Pauli Ryberg, Ole Händsbæk Christensen, Bent Jacobsen, Brian Grønbæk, Amia Miang og Molly Kareis Livingstone

’The Einstein of Sex’ spiller på Husets Teater indtil 9. maj

***

DET starter yndefuldt med en lille pige, der forvilder sig ind på sexologi-professor Hirchfelds klinik i Berlin og svarer klogt på hans sære gåder.
Det har ikke et slag med sex at gøre, hvis nogle skulle tro, vi skal i gang med en børnelokker-historie. Det vidner bare om mentaliteten hos den berømte professor, der var en venlig mand med forståelse for alt mellem himmel og jord.
Derefter er vi så i gang med beretningen om Dr. Magnus Hirschfeld og hans dengang – d. v. s. i første tredjedel af forrige århundrede – meget omtalte teorier om seksualitetens brogede ytringer, især de homoseksuelle.
Alt det, vi hører om i så mange sammenhænge – fra skandalerne i København omkring Herman Bang og mange andre til det, man lige strejfer i ’Cabaret’, hvor det vildtvoksende liv blomstrer i Berlin før Hitlers magtovertagelse.
’The Einstein of Sex’ blev Hirschfeld kaldt og det er også forestillingens titel.
Det er Berlin, der er skuepladsen for den lille kabaret-agtige forestilling, som Pete Livingstone har sat på benene i Husets Teater sammen med den muntre queer vokalgruppe Schwarzen Sänger Knaben.
Livingstone sidder ved det opretstående, og gruppen optræder i skiftende, mest gravalvorlige sange om det glade, men besværlige liv som homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle, heteroseksuelle, og hvad man kan bedrive i forskellige hjørner af livet mellem mennesker.
Pauli Ryberg har den centrale rolle som professoren, der fik den triste skæbne at få sit kontor og bibliotek brændt af nazisterne i 1933, mens han var på en foredragsturné i udlandet. Han vendte aldrig hjem, men døde i Nice i 1935.
Det er en stilfærdig, nærmest dokumentarisk kabaret-fortælling, ledsaget af billeder fra tiden.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *