'Ganløse Revyen 2016 19.6.2016 Anm.

Randi Winther, Kim Brandt og Lone Rødbroe i Ganløse Revyen 2016 (Foto: Niels-Steen Andersen)

 

FOR

 

FULD

 

MUSIK

 

Ganløse Revyen lever i år højt på en masse livskraftig musik med Morten Wedendahl i spidsen ved klaveret. Plus et stærkt nyt navn på scenen: Randi Winther.

Instruktion: Jan Hertz. Kapelmester: Morten Wedendahl. Medvirkende: Lone Rødbroe, Randi Winther, Kim Brandt og Mikkel Tiedt (musiker)

Ganløse Revyen 2016 spiller på Ganløse Kro i Nordsjælland indtil 27. august.

****


DER sidder en pæn mand ved klaveret. Han ligner en gymnasielærer. Venlig. Kultiveret. Man er lige ved at række fingeren i vejret for at spørge om et eller andet med Beethoven.
Ganske rigtigt. Vi ser i programmet, at Morten Wedendahl egentlig ville på universitet for at blive cand.mag. i musik. Men så røg han ind i danske revyer og kom aldrig derfra igen.
Tak for det. For han er guld værd. Også på Ganløse Revyen, hvor han i år sidder ved tangenterne hele vejen igennem og tegner butikken.
Jo, jo: Bassisten Mikkel Tiedt er ved hans side og de tre krudtugler Lone Rødbroe, Randi Winther og Kim Brandt er på scenen. Der er masser af musikalsk skud i dem. Og der har da også været andre melodiskrivere i sving.
Men det er den svigefulde cand.mag., der har fat i de musikalske livliner – musikken i denne Ganløse Revy er ikke til at bremse.
I 2. del befinder vi os næsten i en musical-strøm. Tak til den begavede instruktør Jan Hertz for, at han er med på den og lader nummer efter nummer frem mod finalen være proppet med potpourrier, sange, trestemmig eller firstemmige, eller hvor mange stemmer de nu kommer op på, for Wedendahl og bassisten har svært ved at holde sig til deres instrumenter, de nynner og synger med på livet løs.
Publikum holder sig selvfølgelig heller ikke tilbage, når medley’er af kendte toner suser over salen, når holdet blæser sig igennem Nordsjællands geografi til en Rasmus Krogsgård-tekst og slutter med ’I left my heart in Farum Midtpunkt’. Selvom det så kan knibe med at følge Lone Rødbroes kanonsalve af sangstumper i ’Den lille lysegrønne ø’, et forrygende nummer, hvor hun slår løs på alt, hvad der er at slå på af instrumenter inklusive et galleri af flasker. Og brænder danske slagere af i et tempo, der er til olympisk rekord.
I dét nummer er Lone Rødbroes eksplosive kraftudfoldelse med krop og stemme lige hvad der var brug for. I andre numre burde Jan Hertz nok prøve at få hende til at skrue lidt ned for hendes hæsblæsende brug af fon og hestekræfter.

 

SOMETHING ROTTEN

Selvfølgelig er det op og ned med teksterne i revyen, lad os huske nogle af de gode: Rasmus Krogsgaard, der åbenbart har sansen for det lokale, rammer grænsekontrol-snakken med at hegne Ganløse ind med trådnet og hjemmeværnsvagter, så byen efterhånden tømmes for beboere.
Jeg ved ikke, om Krogsgaard med nummeret ’Something Rotten’ hentyder til et lokalt problem i Ganløse Kro, men ’Rotteholdet’ ligger på Christianshavn og ikke i Ganløse. ’Hamlet’ er selvfølgelig altid god for et citat, men nummerets finte til flygtningene i Danmark er tvetydigt. Kim Brandt med den rungende stemme er i hvert fald grum at se på i rotteudstyr.
For denne anmelder er Randi Winther et nyt bekendtskab, en langbenet pige med en stemme, der klinger flot.
Og så har hun nok revyens kønneste nummer. Det hedder ’Bare fordi’. Det handler om en lille pige, der sådan ønsker sig, at der nogen, der har tid til at tage sig af hende. Vi studser lidt over pigen i lillepige-tøj. Endnu mere over, at hun pludselig vender sig og på et øjeblik forvandles til en gammel kone, der spørger på samme måde: Er der nogen, der har lidt tid til mig?
Stine Bruun har skrevet teksten, der på øjeblikke fortæller enkelt og rørende om børn og gamle, der i vores samfund mangler omsorg fra deres omgivelser.
Randi Winther medvirker i øvrigt glimrende i de mange musikalske numre, der altså præger Ganløse Revy 2016.

gregersDH.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indtast captcha *